Spring naar inhoud

Kennismakingscursus

Het houden van honingbijen is een veelzijdige en interessante hobby. U zorgt voor de bijen door ze een goed onderkomen te bieden op een plaats met voldoende gevarieerd stuifmeel en nectar. Als beloning krijgt u er bijenproducten voor terug zoals honing, was en propolis.

Wilt u weten of bijenhouden iets voor u is? Wij organiseren regelmatig een kennismaking. Een ervaren imker legt dan op een zaterdagmorgen of -middag de basis van het imkeren uit en neemt u mee voor een kijkje in een echte bijenkast. Vanzelfsprekend doen we dat op een geschikt moment in het bijenseizoen. Ook komt u tijdens de kennismaking in aanraking met de heilzame werking van de bijenproducten. Voor koffie en thee wordt natuurlijk gezorgd, evenals voor beschermende kleding.

Als u in de kennismaking geïnteresseerd bent kunt u in de agenda (verwijzing) zien wanneer deze plaatsvinden en zich vervolgens aanmelden met dit formulier (verwijzing). Voor deelname wordt € 5,-- gevraagd als bijdrage in de kosten.

Als u na de kennismaking zeker weet dat u wilt gaan bijenhouden, kunt u zich aanmelden voor de NBV Basiscursus Bijenhouden (verwijzing). U krijgt dan een heel bijenseizoen theorie- en praktijklessen en sluit de cursus af met een examen en diploma. Tijdens het cursusjaar bent u gratis lid van de NBV en ontvangt u het ledenvakblad ‘Bijenhouden’ in de bus.